Tivadar napja van. | 2024.04.20

Szabó Tünde sportminiszterekkel tárgyalt Rióban

2016-08-06 18:50:00

 A riói olimpia pénteki megnyitója előtt Leonardo Picciani brazil sportminiszter fogadta a játékokon részt vevő országok sportminisztereit, köztük Szabó Tünde sportért felelős államtitkárt.

    Az Emberi Erőforrások Minisztériumának szombati közleménye szerint a magyar sportvezető a Corcovado-hegyen megtartott tanácskozáson gratulált vendéglátójának az olimpia megrendezéséhez, s megbeszélést folytatott Matszuno Hirokazival, a 2020-as tokiói játékokat rendező Japán oktatási, kulturális, sport és tudományos miniszterével is.
    Szabó Tünde szerint a találkozó sportdiplomáciai szempontból fontos volt, a különböző nemzetek sportvezetői megvitatták az aktuális szakpolitikai kérdéseket. Az államtitkár szerint ennek azért is van nagy jelentősége most Magyarország számára, mert Budapest - Los Angeles, Párizs és Róma mellett - versenyben van a 2024-es olimpia megrendezéséért. A nyolc év múlva sorra kerülő játékok házigazdájáról jövő szeptemberben, Limában dönt a Nemzetközi Olimpiai Bizottság.
    Szabó Tünde tárgyalt Izrael kulturális és sportminiszterével, Nagy-Britannia sportállamtitkárával, valamint a horvát és a szlovén sportminiszterrel is, utóbbi kettővel a közép-európai régió sportegyüttműködésének erősítéséről egyeztetett.