Auguszta napja van. | 2024.03.29

NAV: Újabb hamis edényszállítmányt foglaltak le Vámosszabadinál

2016-08-04 09:20:12

 Egy hónapon belül újabb hamis edényszállítmányt foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Vámosszabadi térségében, a mostani, több mint 600 millió forint értékű rakomány címzettje is az a cég volt, ahová a július 14-én lefoglalt, szintén hamis edénykészletek is tartottak - tájékoztatta a NAV Győr-Moson-Sopron Megyei Adó- és Vámigazgatóság sajtószóvivője csütörtökön az MTI-t.

    Kovács Mária elmondta, hogy az alig egy hónapja megállított kamion ellenőrzése véletlenszerű volt, de most célzottan ellenőrizték az elektronikus közútiáruforgalom-ellenőrző rendszerbe (ekáer) bejelentett adatok alapján. 
    A szlovák rendszámú teherautóban 1150 darab edénykészletet találtak, amelyek megtévesztésig hasonlítottak egy másik cég által forgalmazott termékekre, amit az érintett társaság szakértője is megerősített. A rakomány értéke 667 millió forint volt. 
    Hozzátette: a termékek csomagolása ugyan eltért a legutóbb lefoglalt hamis edénykészletekétől, azonban a termékek alkalmasak lettek volna a vásárlók megtévesztésére.
    Az ellenőrök versenytárs utánzása miatt feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál.
    A július 14-i szállítmány ellenőrzése után a NAV munkatársai abban a fővárosi raktárban is ellenőriztek, ahová a kamion tartott. A rakomány és a raktárban tárolt edénykészletek értéke 835 millió forint volt. Akkor iparjogvédelmi jogok megsértése miatt indult eljárás.