Auguszta napja van. | 2024.03.29

Új mobilalkalmazás készült borturistáknak

2016-08-04 07:38:55

 

Új mobilalkalmazás készült a borturizmus és a gasztronómia szerelmeseinek: a Kóstolom névre keresztelt okostelefonos applikáció segítségével egy gombnyomásra elérhetők a legfontosabb tudnivalók Magyarország 22 borvidékének borairól, borászatairól, illetve vendéglátó- és szálláshelyeiről - közölte az alkalmazás fejlesztője az MTI-vel csütörtökön.

 

    Az applikáció a TripAdvisor mintájára átfogó kalauzként segíti a tájékozódást az ország borvidékein és Budapesten elérhető boros-, gasztro-, és szállás kínálatról. 
    A közösségi funkciónak köszönhetően a borokat, éttermeket, szállásokat, eseményeket értékelni is lehet, ami a többi felhasználó számára megkönnyíti a választást.
    A borászatok, éttermek és szállásadók körében jelentős az érdeklődés a kezdeményezés iránt: az applikáció indításáig 350 partner töltötte fel profiloldalát a közösségi platformra, lefedve gyakorlatilag az összes hazai borvidéket. Idén 20 ezer felhasználó regisztrációjára és ezer partner adatfeltöltésére számítanak a magyar piacról.
    Az operációs rendszertől függetlenül használható ingyenes alkalmazás egyelőre magyar nyelven érhető el, azonban hamarosan elkészül az angol nyelvű változat is, hiszen cél a borkedvelő külföldi turisták megszólítása is - közölték.
    Az applikáció fejlesztéséhez a szakmai hátteret a Futurion informatikai szolgáltató cég biztosította, mely már több mint egy évtizede kkv-k és nagyvállalatok számára nyújt teljes körű információtechnológiai megoldásokat a magyar piacon.