Emma napja van. | 2024.04.19

Ismét lesz SzigetMozi

2016-08-03 08:59:36

 

Újra lesz SzigetMozi az idei Sziget fesztiválon, így az egy hét múlva induló rendezvényen minden nap magyar filmeket is nézhetnek az érdeklődők - közölte a Magyar Nemzeti Filmalap és a Sziget közös közleményben szerdán az MTI-vel.

 

    Az ingyenes vetítéssorozat keretében kiemelkedő magyar mozisikereket és a nemzetközi filmfesztiválok kedvenc magyar alkotásait tűzik műsorra, Gyere, ülj mellém! Nézzünk magyar filmeket a Szigeten! mottóval.
    A kommüniké kiemelte: a filmalapnak megalakulása óta elsődleges célja, hogy visszahódítsa a közönséget a magyar filmekre, és felhívja a figyelmet a mozizásra mint emlékezetes közösségi élményre. A Sziget külföldi látogatóira is gondolva a magyar filmek angol felirattal lesznek láthatók a SzigetMoziban, ahol légkondicionált vetítősátor és pattogatott kukorica várja a közönséget minden nap 13 órától.
    A SzigetMoziban egy hét alatt összesen tizenhat magyar film lesz látható. Augusztus 10-én szerdán az Isteni műszak című fekete komédia indítja a programot, majd látható lesz az amszterdami IDFA-nyertes Drifter című alkotás. A közelmúlt legnagyobb sikerei közül a programban szerepel Ujj Mészáros Károly abszurd és romantikus Liza, a rókatündére és Herczeg Márk romkomja, a Megdönteni Hajnal Tímeát. Számos kiemelkedő fesztiválkedvenc is gazdagítja a programot, köztük Horváth Lili Szerdai gyerek és Till Attila Tiszta szívvel című rendezése.
    A SzigetMozi vetítéssorozatát Árpa Attila akcióvígjátéka, az Argo 2 zárja, mely a legnézettebb magyar filmek egyike volt 2015-ben, több mint 110 ezren váltottak rá jegyet. 
    A szervezők a közönség véleményére is kíváncsiak, a SzigetMoziban minden vetítés végén lehet szavazni a látott filmről.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
17:19
- Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
09:19
- Betörte a Trafik üvegét - keresik a miskolci rendőrök
MTI hírfelhasználó