Andrea napja van. | 2024.04.18

Több mint 9000 percben vezeti fel az olimpiát a köztévé

2016-08-02 18:10:00

 Több mint 9000 percnyi, azaz 154 órányi műsoridőt tesz ki a köztévén a pénteken kezdődő riói olimpia felvezetése.

    Az MTVA sajtószolgálatának keddi közleménye szerint a közmédia "minden korábbi olimpiai közvetítésnél részletesebben, és minden eddiginél nagyobb terjedelemben számol be a 31. nyári játékok történéseiről". 
    A felvezetés során megemlékeznek a képernyőn az eddigi olimpiákon nyert 168 magyar aranyéremről, a nézők archív felvételeket láthatnak a múlt sikeres magyar sportolóiról, a riói éremesélyes magyarokat pedig mini portrésorozatban mutatják be. 
    Az Út Rióba című olimpiai háttérműsor már egy éve követi az ötkarikás eseményre készülő sportolók és az őket segítő szakemberek mindennapjait, és a felvezetést a köztévé több új magazinműsor indításával segíti. 
    A nézők az Irány RIÓ és a Visszaszámlálás Rióra című magazinműsorokból olyan információkhoz és exkluzív tartalmakhoz jutnak, amelyeknek segítségével az olimpiai közvetítések még élvezhetőbbek és érdekesebbek lesznek.
    Az MTVA nézői az olimpia ideje alatt üzenhetnek is a sportolóknak a #veletekvagyunk hashtag használatával. Az M4 Sport Facebook-oldalára érkező szurkolói üzenetek közül a legjobbakat az M4 Sport csapatának tagjai adják át a magyar olimpikonoknak.