Gedeon napja van. | 2024.03.28

Kábítószer-kereskedők ellen emeltek vádat Szegeden

2016-07-29 07:25:43

 

A Csongrád Megyei Ügyészség vádat emelt két férfival szemben, aki pentedronnal kereskedett, és egyikőjük kábítószer hatása alatt vezetett személygépkocsit - tájékoztatta Szanka Ferenc szóvivő pénteken az MTI-t.

 

    Az ügyészség a két férfit különösen jelentős mennyiségű kábítószerrel elkövetett kábítószer kereskedelem, valamint társtettességben elkövetett kábítószer birtoklás bűntettével vádolja, egy tőlük rendszeresen vásárló ismerősüknek kábítószer birtoklás bűntette miatt kell bíróság elé állnia.
    A vádirat szerint tavaly március 20-án közúti ellenőrzés során állították meg a rendőrök a vádlottak autóját. Kiderült, a sofőr és utasai is amfetamint és - penta kristály néven ismert szintetikus kábítószert - pentedront fogyasztott. A gépkocsi átvizsgálása során kisebb fóliákba csomagolt kábítószert, illetőleg új pszichoaktív anyagot találtak fel a rendőrök.
    A vádlottak tavaly márciustól és júliusig kétheti rendszerességgel értékesítettek pentedront egy szegedi férfinak. A kábítószert Budapesten vásárolták. A legutolsó alkalommal, július 20-án 250 gramm drogot vettek továbbértékesítési céllal. A rendőrség azonban egy szegedi benzinkúton elfogta a vádlottakat - tudatta a csoportvezető ügyész.