Emma napja van. | 2024.04.19

Kvótareferendum - Fidesz: a baloldal valljon színt!

2016-07-28 17:42:00

 

A Fidesz-frakció arra kéri a baloldalt, hogy ne kerülje az egyenes beszédet és feleljen arra, hogy igent vagy nemet mondanak-e a kényszerbetelepítésre.

 

    A kormánypárti képviselőcsoport ezt arra reagálva közölte csütörtökön az MTI-vel, hogy a DK szóvivője szerint egy érvénytelen kvótareferendumnak a kormányfő lemondásával kell járnia.
    A Fidesz értékelése szerint a baloldal újabbnál újabb kétségbeesett akciókat talál ki a népszavazással összefüggésben, amelynek egyetlen témája a Brüsszel által tervezett kényszerbetelepítés.
    "Az ellenzéki pártoknak színt kell vallaniuk, mert a kényszerbetelepítés fenyegeti Magyarországot és a magyar emberek jövőjét" - fogalmaztak, bírálva azt is, hogy Brüsszel minden, a bevándorlással kapcsolatos hatáskört el akar venni a tagállamoktól és maga akarja elosztani az a migránsokat az országok között, miközben az utánpótlás végtelen. 
    A frakció közleménye szerint a bevándorláspárti baloldal végre akarja hajtani a kényszerbetelepítést, ezzel szétterítenék a terrorveszélyt, etnikailag, kulturálisan és vallásilag is tönkretennék Európát. 
    Kiemelték: a magyar embereknek joguk van elmondani a véleményüket a brüsszeli bevándorlás-politikáról, Brüsszel kényszerbetelepítési tervét pedig csak az októberi népszavazás tudja őket megállítani. "Aki nemmel szavaz, az nemet mond a kényszerbetelepítésre, aki pedig nem szavaz, az igent mond Brüsszel tervére, a bevándorlók betelepítésére" - összegezte a kormánypárt.