Auguszta napja van. | 2024.03.29

Huszadszor rendezik meg a Cell-Cup nemzetközi kézilabda fesztivált

2016-07-26 11:40:09

 

Huszonnyolc ország 167 csapatának részvételével rendezik meg a 20. Cell-Cup nemzetközi kézilabda fesztivált augusztus 7-13. között Veszprémben - jelentette be kedden a helyi városházán a verseny főszervezője.

 

    Süle Nándor elmondta: az idei fesztivál a résztvevő nemzetek száma és a csapatok összlétszáma tekintetében is rekordot ért el. Hozzátette: a hagyományosan résztvevő nemzetek mellett idén először lesznek finn, hongkongi, skót, máltai, japán és török együttesek is a rendezvényen. 
    Magyarországot 77, Lengyelországot 14, Németországot 9, Tajvant 7, Romániát és Izraelt 6-6, Belgiumot és Izlandot 5-5, Franciaországot és Szerbiát 4-4, Ausztriát, Szlovéniát és Hongkongot 3-3, Máltát, Görögországot, Angliát, Finnországot, Ukrajnát, Szlovákiát 2-2, Csehországot, Törökországot, Spanyolországot, Skóciát, Svédországot, Japánt, Lettországot, Bosznia-Hercegovinát és Horvátországot 1-1 csapat képviseli majd a tornán.
    Az öt napon át zajló versenyen napi több mint száz mérkőzést játszanak négy veszprémi sportcsarnokban, valamint Alsóörs, Ajka, Balatonfüred, Pápa és Várpalota további hét sportlétesítményében, a döntőket pedig a Veszprém Arénában rendezik majd. A csapatok tíz kategóriában, öt-öt női és férfi korosztályban mérkőznek meg egymással. A meccseket 11 ország 78 játékvezetője vezeti majd.
    A szervezők tájékoztatása szerint részt vesz a tornán Németországból két tartományi válogatott. Angliából, Izraelből és Skóciából is érkeznek korosztályos válogatottak, valamint itt lesz a japán felnőtt válogatott is, amely már augusztus 3-tól Magyarországon edzőtáborozik. Ezalatt megmérkőznek a csurgói felnőtt és a szegedi U23-as, valamint a Cell-Cup zárógáláján a balatonfüredi felnőtt csapattal.
    A Cell-Cup 1997-ban Celldömölkről indult, majd Pápa, 2005-től pedig Veszprém lett a központ. Idén a szervezők tájékoztatása szerint várhatóan közel 3500 játékos és több mint 2000 kísérő érkezik a fesztiválra a csapatokkal.