Gedeon napja van. | 2024.03.28

Csökkenő ügyfélszám mellett is növelte árbevételét a piacvezető román mobilszolgáltató

2016-07-26 13:32:00

 

Csaknem 360 ezerrel csökkent, tízmillió alá esett a Romániában piacvezető mobilszolgáltató, az Orange Romania ügyfeleinek száma (a hálózatban regisztrált SIM-kártyák alapján), ám 2016 első hat hónapjában az egy évvel korábbinál 4,9 százalékkal magasabb, csaknem 476 millió euró árbevételt ért el a társaság - közölte a francia cégcsoport romániai leányvállalata kedden.

 

    A tavalyi első fél évhez képest csaknem háromszor több, 1,6 millió ügyfél használta a folyamatosan bővülő 4G hálózat szolgáltatásait, amelyen a tavalyinál négyszer nagyobb volt az adatforgalom. Lefedettség tekintetében az Orange a lakosság 74 százaléka számára, illetve a városi lakosság több mint 96 százaléka számára teszi elérhetővé 4G szolgáltatásait az ország több mint ötezer településén.
    A cég közlemény szerint ügyfeleinek körében 54-ről 68 százalékra emelkedett az okostelefonokat használók aránya.
    A szaksajtó szerint az utóbbi négy évben a "régi" mobilszolgáltatók piaca folyamatosan csökkent. Tavaly a piac 37 százaléka az Orange, 31 százaléka a Vodafone, 22 százaléka pedig a Telekom ügyfele volt. Egyedül az internet és kábeltelevízió szolgáltatásait olcsó mobilszolgáltatással is bővítő, Teszári Zoltán nagyváradi üzletember tulajdonában lévő RCS-RDS-nek sikerült mobilpiaci részesedését az utóbbi négy évben megdupláznia, elérve a 10 százalékot.