Gedeon napja van. | 2024.03.28

Kósa: migrációs és integrációs kudarcok a merényletek 

2016-07-26 09:49:00

 A Fidesz frakcióvezetője szerint az elmúlt időszakban történt merényletek, támadások migrációs és integrációs kudarcok.

    Kósa Lajos az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában kiemelte: sokan előre figyelmeztettek: a tömeges migráció - hogy ellenőrizetlenül milliószámra jönnek Európába olyan emberek, akikről nem tudni, kik, milyen szándékkal, honnan jöttek - fokozni fogja a terrorveszélyt. 
    Az pedig, hogy voltak cselekmények, amelyeket második, harmadik generációs migránsok követtek el, integrációjuk kudarcát igazolják - fejtette ki Kósa Lajos, megjegyezve: a migráció és a terrorizmus nem azonos, de szorosan összefügg egymással. 
    Nem a migráció lassítása, hanem a megállítása a feladat - emelte ki Kósa Lajos, aki szerint figyelembe kell venni, hogy látva az Európai Unió "tehetetlenségét, sőt migrációpárti politikáját" nagyjából "százmilliós nagyságrendű" tömegek állnak még készen a migrációra. 
    A fideszes képviselő felhívta a figyelmet, hogy vannak migránsok, akik nem is akarnak integrálódni, nem tisztelik törvényeinket, szokásainkat, szemléletünket, sőt fellépnek az európai civilizáció ellen. 
    Az ilyen tömeg megváltoztathatja az európai kultúrát - tette hozzá. 
    Kósa Lajos a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában beszélt arról is, hogy az Európai Unió válságban van, ezt igazolja az is, hogy a második legerősebb gazdaságú ország: Nagy-Britannia elhagyja az uniót. Kósa Lajos szerint joggal fel lehet vetni, hogyha olyan politikát folytatott az EU vezetése, amely miatt Nagy-Britannia a kilépést választotta, akkor le kellene mondaniuk.     A fideszes frakcióvezető úgy véli az "európai demokrácia megkövetelné", hogy az unió vezetői figyeljenek oda, mit mondanak az emberek. A képviselő szerint az vezetett a Brexithez, hogy a briteknek elegük lett az uniós politikából, és emiatt nem biztos, hogy racionális, inkább érzelmi döntést hoztak. 
    Kósa Lajos az október 2-ai kvótareferendumot a magyar jövő szempontjából kulcsfontosságúnak nevezte, és elmondta: a kampányba a Fidesz-frakció is beszáll.
    A Fidesz frakcióvezetője - a Magyar Hírlap keddi számában megjelent értesülésre reagálva - megerősítette, hogy a párt a tervek szerint valóban Balatonfüreden tartja frakcióülését szeptemberben. 
    Ott nyilvánvalóan kiemelt téma lesz a népszavazás, továbbá, hogy Magyarország milyen politikai pozíciót tud felvenni az Európai Unióban. Emellett "jó néhány belső kérdésről is szó lesz" - mondta a frakcióvezető, példaként említve, hogy az oktatási államtitkár és a Klik vezetőjét meghallgatják arról, hol tart az oktatás átalakítása, és az egészségügyi átalakításokról is beszámolót várnak a szaktárca vezetőjétől.