Andrea napja van. | 2024.04.18

Müncheni lövöldözés - Áder János részvétét fejezte ki

2016-07-23 10:58:00

 

Táviratban fejezte ki részvétét Áder János köztársasági elnök Joachim Gauck német szövetségi elnöknek a müncheni fegyveres támadás után - tudatta a magyar államfő sajtófőnöke szombaton az MTI-vel.

 

    "Megrendüléssel értesültem a számos emberéletet követelő kegyetlen fegyveres támadásról, mely tegnap este történt Münchenben. Magyarország népe és a magam nevében őszinte részvétemet fejezem ki az áldozatok rokonainak és hozzátartozóinak. Őszintén osztozunk mély fájdalmukban, és szívből együtt érzünk az embertelen merénylet sérültjeivel is, akiknek mielőbbi teljes felgyógyulást kívánunk" - írta Áder János Joachim Gaucknak.
    Pénteken kilenc halálos áldozatot követelt, amikor Münchenben egy 18 éves német-iráni kettős állampolgár a város északi részén lévő olimpiai parki bevásárlóközpontnál, majd egy gyorsétterem előtt és a bevásárlóközpontban is lövéseket adott le. A férfi ezután öngyilkos lett - közölte a bajor tartományi főváros rendőrsége szombat hajnalban. Az elkövető indítékairól egyelőre semmit sem tudnak, és nincs arra utaló jel, hogy lettek volna társai.