Auguszta napja van. | 2024.03.29

Magyar Nagydíj - Az Országos Mentőszolgálat is készül a versenyre

2016-07-21 15:39:00

 

Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) is készül a hétvégi Forma-1-es Magyar Nagydíjra - közölte a szolgálat csütörtökön az MTI-vel.

 

    Győrfi Pál, az OMSZ kommunikációs és pr-igazgatója azt írta, 150 szakemberrel, 21 mentőkocsival, két mentőhelikopterrel, két speciális kimentő csapattal és hat orvosi gyorsbeavatkozó egységgel lesznek jelen a helyszínen.
     A versenyen egy belgyógyászati és traumatológiai ellátásra egyaránt alkalmas ambulancia is működni fog, a versenypálya két pontjára pedig nagy teljesítményű mentőmotorokat telepítenek.
     A versenyzők biztonságán túl az OMSZ a nézők megfelelő ellátására is nagy hangsúlyt fektet, ezért a szektorokhoz telepített mentőautókon és mentőrobogón kívül két úgynevezett tömeges baleseti egységet is felállítanak, amelyek mobil ellátóhelyként működhetnek.
    A Forma-1 magyar mentői évről évre dicséretet kapnak azon a versenyt megelőző tesztvizsgán, amelyen a mentőellátás szakszerűségét, a csapatmunka gördülékenységét és a gyorsaságot mérik a FIA (Nemzetközi Automobil Szövetség) illetékesei - jegyezte meg a szóvivő.