Ervin napja van. | 2024.04.26

Munkavállalói résztulajdonosi programot indít az MKB Bank

2016-07-20 15:39:00

 

Innovatív, a nemzetközi gyakorlatban is elterjedt érdekeltségi rendszert vezet be az MKB Bank. A hosszú távú dolgozói elkötelezettséget elősegítő munkavállalói résztulajdonosi program (mrp) keretében a hitelintézet mrp szervezete 15 százalékos tulajdonrészt szerzett a bankban - közölte a pénzintézet az MTI-vel szerdán. 

 

    Az MKB közleménye idézi Balog Ádámot, az MKB Bank elnök-vezérigazgatóját, aki szerint a szanálás sikeres lezárásával új fejezet nyílt az MKB Bank életében. 
    "A munkavállalók teljesítményének ösztönzésére létrehozott mrp szervezet, amelyhez minden, a banknál 2016. május 30-án állományban lévő kolléga csatlakozhat, anyagilag is érdekeltté teszi a tagokat a közös sikerben, erősíti tulajdonosi szemléletüket" - fogalmazott Balog Ádám.
    Közölték: a 2016. július 14-én megalakult mrp szervezet, amelynek működését törvény szabályozza, részvényátruházás révén jutott 15 százalékos tulajdonrészhez. Tulajdonosi jogait kizárólag a tagok érdekeit szem előtt tartva gyakorolhatja, tagjai pedig a bank munkavállalói lehetnek. 
    A részvényeket a tőzsdei bevezetést követően, vagy a bank háromévnyi prudens működése után, két év alatt, több részletben értékesíti majd az mrp szervezet, miközben a tagok megkapják a részvényeken elért árfolyamnyereséget.
    Az MKB azt nem közölte, hogy a részvényátruházást a bank új befektetőinek mely részvénycsomagjából valósítják meg.