Gedeon napja van. | 2024.03.28

Tömegverekedés volt a kiskunhalasi befogadóközpontban

2016-07-18 09:01:00

 

Tömegverekedés volt migránsok között vasárnap este a Kiskunhalasi Menekültügyi Őrzött Befogadó Központban - közölte a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója hétfő reggel az MTI-vel.

 

    Bakondi György elmondta: az őrzött menekülttáborban este 8 óra körül mintegy húsz migráns - köztük algériaiak, szírek, pakisztániak és két mongol - verekedett össze. Először csak puszta kézzel, később viszont letört bútorlábakkal is egymásnak estek. A biztonsági őrök beavatkozására kimentek az udvarra, ahol mintegy kétszázan csatlakoztak a cselekményekhez. 
    A rendőrök beavatkozásának eredményeként a késő esti órákra helyreállt a rend a központban.
    Kilencen sérültek meg, közülük nyolc embert vittek kórházba: valamennyien nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek. 
    Vizsgálják, hogy pontosan milyen okból tört ki a verekedés, ki kezdeményezte. A rendőrség csoportosan elkövetett garázdaság bűntette miatt indított eljárást - mondta Bakondi György.
    A kiskunhalasi befogadóközpontban az elmúlt hetekben több alkalommal történt valamilyen atrocitás migránsok között, de valamennyi esetben rövid idő alatt sikerült helyreállítani a rendet. Bakondi György azt mondta: a kiskunhalasi központban megfelelő létszámú az őrszemélyzet, szükség esetén a rendőrök is segítenek, ahogy vasárnap is, amikor csaknem kétszáz rendőr segített a központ rendjének helyreállításában - mondta a belbiztonsági főtanácsadó.