Márk napja van. | 2024.04.25

A baloldal előbb adna munkát a bevándorlóknak, mint a saját állampolgárainak

2016-07-17 09:10:00

 

A Fidesz szerint a baloldal előbb adna munkát a bevándorlóknak, mint a saját állampolgárainak, ezt bizonyítja, hogy az Európai Parlament legutóbbi ülésén a baloldali politikusok megszavazták a migránsok foglalkoztatásának könnyítését.

 

    Így reagált a nagyobbik kormánypárt parlamenti frakciója az MSZP alelnökének szombati sajtótájékoztatóján elhangzottakra. Gúr Nándor szerint a kormánynak a külföldi munkaerő alkalmazása helyett arra kellene törekednie, hogy a magyar embereknek adjon esélyt a munkára.
    A Fidesz az MTI-hez eljuttatott közleményében úgy fogalmaztak, a bevándorláspárti baloldal és Brüsszel migránsokkal akarja elárasztani Európát és a munkaerőpiacot. 
    Azt írták, az Európai Parlament legutóbbi ülésén az európai és a magyar baloldali politikusok nemcsak a kényszerbetelepítést elutasító országok megbüntetését, hanem a migránsok foglalkoztatásának könnyítését is megszavazták. Ezzel az uniós polgárok elé helyezték a migránsokat, a baloldal tehát előbb adna munkát a bevándorlóknak, mint a saját állampolgárainak - hangoztatták.
    Kiemelték: a kormány határozottan fellép a bevándorlással szemben és a bevándorlók helyett a magyar embereknek biztosít munkát. Amíg a szocialisták kormányzásuk alatt megduplázták a munkanélküliséget és büntették a munkavállalókat, a polgári kormány 12 százalékról 5,5 százalékra csökkentette a munkanélküliséget, adócsökkentésekkel és béremelésekkel segíti a dolgozókat.