Auguszta napja van. | 2024.03.29

Hadházy Ákost választották az LMP társelnökévé

2016-07-16 16:16:00

Az LMP Hadházy Ákost választotta meg a párt társelnökévé és ő kapja a megüresedett országgyűlési képviselői mandátumot is.

    Gál József, az ellenzéki párt szóvivője a párt tisztújító kongresszusa közben tartott szombati sajtótájékoztatóján közölte: Hadházy Ákos társelnökségét - aki egyedüli jelöltként indult - a delegáltak 85 százaléka támogatta a titkos szavazáson, a parlamenti mandátumot pedig a küldöttek 90 százaléka neki ítélte oda.
    Hadházy Ákos két fontos feladatot határozott meg a tájékoztatón, ezek egyike, hogy a kormányt 2018-ban le kell váltani, a másik pedig, hogy teljesen új irányt kell adni az országnak. Értékelése szerint a 2018-as választás egyik meglepetéspártja lesz az LMP, amelyet fenntartható, választható, megbízható és erős pártként jellemzett.
    Az új társelnök megköszönte Schiffer Andrásnak és társainak, hogy létrehozták és fenntartották a "remény pártját", a kongresszusnak pedig az iránta tanúsított bizalmat.
    Törekvéseiről szólva azt mondta: nem démonizálni akar egyes kérdéseket - például az uniót, a migrációt, a nemzetközi nagyvállalatokat vagy a korrupciót -, hanem reformjavaslatokat, megoldásokat kínálni.
    Az LMP másik társelnöke, Szél Bernadett arról beszélt: új szakasz kezdődik a párt életében, eltökélték, hogy minden létező problémát megoldjanak, amelyek eddig hátráltatták őket céljaik elérésében. "Schiffer András hátralépése után egységesek vagyunk, azt már bebizonyítottuk, hogy egységesek vagyunk és összetartozunk" - jelentette ki, bizonyítékként megjelölve Hadházy Ákos meggyőző többségű támogatását.
    Szél Bernadett azt is megfogalmazta, hogy a 21. században nem működnek a 20. századi megoldások. Példaként a munkaerőhelyzetet hozta, szerinte ezekre működő megoldások helyett a rendszerváltás óta mindig csak sablonos válaszokat adtak a kormánypártok. "Fordulatra van szükség, nem aprópénzre" - mondta.
    Az LMP kétnapos kongresszusán a továbbiakban egyebek mellett a szövetségesi politika lesz a téma.
    Schiffer András, az LMP alapítója, társelnöke, a parlamenti képviselőcsoportjának vezetője május 31-én, az Indexnek adott interjúban jelentette be, hogy lemond minden tisztségéről: a társelnökségről június 1-jével, képviselői mandátumáról augusztus 31-ével.