Emma napja van. | 2024.04.19

Július végén rendezik meg a Szélrózsa Evangélikus Ifjúsági Találkozót

2016-07-16 08:55:00

Július 27. és 31. között, a Mátrában rendezik meg a Szélrózsa Evangélikus Ifjúsági Találkozót. A kétévente megszervezett program idei mottója: áldás leszel.

    A rendezvényről tartott pénteki sajtótájékoztatón Smidéliusz Gábor lelkész, az esemény szervezője ismertette: a fesztiválra idén is két-háromezer fiatalt várnak. Hozzátette: arra törekszenek, hogy a program a spiritualitás mellett a találkozásokról és a kulturális élményekről is szóljon, de a Szélrózsa középpontjában idén is a Krisztussal való találkozás áll majd.
    Mesterházy Balázs lelkész, fő koordinátor az előkészületekről elmondta, 300 önkéntes szervezi a programokat, hogy a fesztivál "mindenki számára áldás lehessen".
    Szemerei János, a Magyarországi Evangélikus Egyház Nyugati (Dunántúli) Egyházkerületének püspöke a találkozó mottójáról szólva kiemelte, nem véletlen, hogy több ezer éves kultúrája van annak, hogy az emberek Isten áldását kérik egymásra, hiszen ezzel a lehetséges legnagyobb jót akarják egymásnak ajándékozni.
    Fontosnak nevezte, hogy egy kis egyház tart nagy seregszemlét, amelyen akkora közösségben lehetnek együtt a fiatalok, amekkora a saját lakóhelyükön nincs.
    Az evangélikus püspök hozzátette: a Szélrózsa ugyanakkor családias is, ami azért lényeges, mert Isten évezredek óta a családot használja embereket formáló "műhelyként".
    A szervezők az idei találkozó programjait ismertetve a zenei programok közül kiemelték Palya Bea énekes koncertjét. A fesztiválon fellép továbbá a Kaukázus zenekar, Szabó Balázs Bandája, a Lift!, a Közel, a Promise, az Izsóp, az Izsópka és a Szélrózsa Band.
    A Fórum Sátor programjai között szerepel Süveges Gergő műsorvezető és Simon Attila lelkész beszélgetése az apaságról, de a sátorban szó lesz mások mellett a boldogságról, az evangélikus lelkiségről és a pénzről is.
    A napok főelőadói Kubiszyn Viktor író, Pál Ferenc római katolikus pap, mentálhigiénés szakember és Kodácsy Tamás református lelkész lesznek.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
17:19
- Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
09:19
- Betörte a Trafik üvegét - keresik a miskolci rendőrök
MTI hírfelhasználó