Gedeon napja van. | 2024.03.28

Bővült a gépkocsi-kölcsönzési lehetőség a debreceni repülőtéren

2016-07-13 16:45:00

 

A légijárat-fejlesztéssel párhuzamosan a földi kiszolgálást is folyamatosan bővítik a debreceni repülőtéren - mondta a légikikötőt működtető Xanga cégcsoport elnök-vezérigazgatója szerdán sajtótájékoztatón, ahol bejelentették, hogy stratégiai partnerségi megállapodást kötöttek a Europcar autókölcsönző céggel.

 

    Herdon István tájékoztatósa szerint a Xanga az elmúlt öt évben több mint tízmilliárd forintot fordított a repülőtér fejlesztésére. Ma már a WizzAir, illetve a Lufthansa légitársaság hét európai nagyvárosba közlekedtet menetrendszerű járatokat innen és charterjáratokkal is számos nyaralóhely érhető el közvetlenül Debrecenből.
    Míg 2011-ben 18 ezer utas vette igénybe a debreceni légikikötőt, tavaly már több mint 180 ezer, idén pedig az utaslétszám meghaladhatja a 300 ezret - tette hozzá Herdon István.
    A Xanga vezetője arról is tájékoztatott: dolgoznak a cargo (áruszállító) légijáratok elindításán, amelynek az infrastrukturális hátterét már nagyrészt kialakították a debreceni repülőtéren.
    Szabó Atilla, a Europcar magyarországi ügyvezető igazgatója arról beszélt, hogy Nyugat-Európában, de Magyarországon is egyre többen vesznek igénybe bérautót. Ezért is döntöttek a repülőtéri kirendeltség megnyitásáról debreceni központi telephelyük mellett.
    A tavaly Magyarországon bérautózásból 2,5 milliárd forint árbevételt ért el a Europcar 1100 autóból álló flottájával 21 magyarországi telephelyén - mondta Szabó Atilla.