Emma napja van. | 2024.04.19

Pósán László: a baloldal a migránsokat támogatja a magyar emberekkel szemben

2016-07-12 18:10:00

 

A hazai baloldal a migránsokat támogatja a magyar emberekkel szemben - kommentálta Pósán László (Fidesz) országgyűlési képviselő az Európai Parlamentnek (EP) a magyar baloldali képviselők által is megszavazott határozatát, amely a migráns-ügy kezelésére általános uniós adó bevezetését, illetve - ha nem fogadnak be menekültet - személyenként 250 ezer euró (78 millió forint) büntetés megfizetését irányozza elő.

 

    A kormánypárti politikus keddi debreceni sajtótájékoztatóján felszólította  az MSZP, a DK, az Együtt és az LMP debreceni önkormányzati képviselőit, hozzák nyilvánosságra, az EP-döntés következményeként hány migránst akarnak betelepíteni Debrecenbe, hol akarják őket elhelyezni, miután a kormány hivatalosan is bezárta a helyi menekülttábort, s milyen költségből.
    Pósán László kezdeményezte továbbá: az EP-képviselettel rendelkező baloldali pártok hozzák nyilvánosságra, hogy a brüsszeli határozatot megszavazó képviselőik a döntés előtt megkérdezték-e választóikat - esetleg saját pártjukat - a kötelező betelepítésről.
    A Fidesz országgyűlési képviselője emlékezetett rá, hogy pártpreferenciától függetlenül a magyar emberek 85-90 százaléka elutasítja a kötelező betelepítést, s azt, hogy mások döntsék el, kikkel akarunk együtt élni az országban. 
    Emlékezetett rá: az uniótól Magyarországnak juttatott támogatások összege egy emberre vetítve egymillió forint, vagyis minden migráns 78-szor fontosabb, mint a magyar polgárok. "Egyesek szerint ez nemzetárulás" - tette hozzá.
    Pósán László  megkérdezte a baloldali pártokat, mikor hozzák nyilvánosságra, hogy a közszféra mely területén dolgozók életpálya-modelljének a rovására finanszíroznák a migráns-betelepítést.
    Arra is kíváncsi a kormánypárti politikus, hogy azok az érdekképviseletetek, amelyek "a baloldali pártok akciócsapataivá minősítették le magukat" a korábbi demonstrációkon, mikor vonulnak a baloldali pártok székháza elé demonstrálni, hogy megvédjék a béreket.
    Pósán László végezetül leszögezte: "Brüsszel régóta nem az emberek érdekében cselekszik, elszakadt a demokratikus normáktól".
    Hozzátette: az emberek ellenében döntést hozni ellentétes az Európai Unió jelenlegi jogrendjével is. Nem véletlen, hogy Magyarország az Európai Bírósághoz fordult a kötelező betelepítési kvóta ügyében - mondta.