Auguszta napja van. | 2024.03.29

Közmunkára ítélték és eltiltották a háziállattartástól a patkányát megölő férfit

2016-07-11 11:18:35

 

Közmunkára ítélték és három évre eltiltották a háziállattartástól azt az ausztrál férfit, aki videóra vette, ahogy leharapja egy élő patkány fejét, majd a felvételt közzétette a Facebookon.

 

    A videót, amelyen Matthew Clement Maloney káromkodások közepette kiveszi a háziállatként tartott rágcsálót egy dobozból, majd leharapja az állat fejét és végül lehúz egy korty vodkát, több százezerszer nézték meg, amikor januárban felkerült a közösségi oldalra - írta az abc.net. 
    A Brisbane-ben élő 25 éves Maloney bűnösnek vallotta magát egy rendbeli állatkínzás bűntettében a Brisbane-i Városi Bíróságon. Suzette Coates bírónő ítélete szerint a férfinak 100 órányi közmunkát kell végeznie, és három évig nem tarthat háziállatot.
    Coates nárcisztikus személyiségnek nevezte Maloney-t, amiért a férfi az internetet használta, hogy figyelmet szerezzen magának, ugyanakkor véleménye szerint Maloney nem visszaeső.
    Maloney elmondta, bűntudatot érez, ám mint fogalmazott, a tette "nem volt annyira rossz". 
    "Rengeteg rosszabb dolog van, amit az ember tehetett volna. Patkányméreg, és ilyesmik, patkánycsapdák" - mondta a férfi a bíróság épületénél várakozó újságíróknak.
    Maloney megígért, nem készít több videót. Mint fogalmazott: "Akkor azt gondoltam, hogy vicces, aztán, hát igen, ostoba döntés volt".
    Az RSPCA brit állatvédő szervezet szerint a patkány 29 másodpercig szenvedett.
    (http://www.abc.net.au/news/2016-07-11/rat-head-bitten-off-by-mad-matt-maloney-animal-cruelty-sentence/7585588)