Gedeon napja van. | 2024.03.28

Illegális bevándorlás - Romániai embercsempész ellen emeltek vádat Makón

2016-07-11 10:09:00

Szeged, 2016. július 11., hétfő (MTI) - Vádat emelt az ügyészség egy román állampolgár ellen, aki egy szír migránst vezetett át a zöldhatáron, majd akart Budapestre kísérni tavaly nyáron - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-t.

    Serfőző Katalin közölte, a férfit vagyoni haszonszerzés végett, társtettességben elkövetett embercsempészés bűntettével vádolja a Makói Járási Ügyészség.
    A vádirat szerint tavaly július 23-án éjszaka a vádlott Romániában, egy  határhoz közeli településen megállapodott egy szíriai állampolgárral, hogy 200 euró fejében a zöldhatáron keresztül átviszi Magyarországra, majd Budapestre szállítja. A migránst és a vádlottat egy társa gépkocsival a határ közelébe vitte, ahonnan ketten folytatták útjukat, és négyórás gyaloglás után hajnalban Csanádpalota térségében léptek magyar területre. A kisvárosból egy Szegedre induló menetrendszerinti busszal akartak továbbutazni, a sofőr azonban leszállította őket. A vádlott és a szír férfi ezt követően a település egyik vendéglátóegységében szállást keresett, a kiérkező határrendészek azonban elfogták őket - tudatta az ügyész.