Csongor napja van. | 2024.04.16

Dallasi erőszak - A rendőröket gyilkoló orvlövész további támadásokat készített elő Dallasban

2016-07-10 18:35:00

 

A rendőröket gyilkoló orvlövész valószínűleg további támadásokat készített elő Dallasban. Minderről a dallasi rendőrfőnök David Brown számolt be a CNN hírtelevíziónak vasárnap délelőtt adott interjújában. 

 

    Brown szerint ez a lakásán talált naplójából derült ki. "Meggyőződésünk, hogy a gyanúsítottnak más tervei is voltak, rendőrök elleni témadásokat készített elő, hogy megfizettesse velünk mindazt, amiről úgy gondolta, hogy a feltételezett cselekedetekkel a rendőrök a színesbőrűeket büntetik. " - fogalmazott Brown rendőrfőnök.
    Elmondta azt is, hogy Johnson lakásában bombák készítésére alkalmas anyagokat találtak, és arra utaló nyomokat is, hogy a merénylő otthon gyakorolhatta a detonációkat. 
    Az interjúban a rendőrfőnök megerősítette: Johnson azt követelte, hogy a túsztárgyaláshoz fekete rendőrt küldjenek, csakis azzal hajlandó tárgyalni. Ám Brown azt már nem részletezte, hogy teljesítették-e az orvlövész követelését. Ismételten megerősítette viszont azt is: a rendőrség és az FBI változatlanul nem zárja ki, hogy más - ahogyan fogalmazott: - "bűntársak" is részt vehettek a lövöldözésben. 
    Kitért David Brown a robotbombára is, amellyel likvidálták Johnsont. A robotra szerelt bombát eddig Afganisztánban és Irakban alkalmazta az amerikai hadsereg, s most először fordult elő, hogy a rendőrség is ezt alkalmazta. Ennek nyomán vita kezdődött arról, vajon etikus-e a köztörvényes bűnözök ellen is felhasználni. Browwn kifejtette, hogy ismét ismét a bevetése mellett döntene, "ha a körülmények így kívánják". "Úgy hisszük, hogy e döntéssel emberéleteket mentettünk meg. Akik a döntést bírálják, nem a földön járnak és az ő életük nincs veszélyben" - szögezte le a dallasi rendőrkapitányság vezetője. 
    Elmondta továbbá, hogy a dallasi orvlövész a saját vérével próbált írni a valamit a falra a parkolóházban, ahonnan lövöldözött és ahol likvidálták, a szakértők most dolgoznak rajta, hogy megfejtsék az írást.