Auguszta napja van. | 2024.03.29

Dallasi erőszak - Nyugalomra és összefogásra szólította az amerikaiakat az igazságügyi miniszter

2016-07-09 11:09:00

 Loretta Lynch amerikai igazságügyi miniszter nyugalmat kért az országban, és minden segítséget megígért a dallasi hatóságoknak.

    Rövid nyilatkozatában a miniszterasszony "mérhetetlenül mély" tragédiának nevezte a texasi Dallasban történteket, egyúttal azt kérte, hogy erőszakra ne erőszak legyen a válasz.     Lynch bejelentette: a minisztérium, az FBI és magának a miniszternek a hivatala mindenben együttműködik az állami és a városi tisztségviselőkkel. "Minden segítséget megadunk a nyomozáshoz, és ahhoz is, hogy a mély megrázkódtatást átélt közösség sebei mielőbb begyógyulhassanak a mérhetetlenül mély tragédia után" - fogalmazott Loretta Lynch. Hangsúlyozta, hogy nem lezárt ügyről van szó, a helyzet folyamatosan változik, és a minisztérium további információkkal szolgál majd. "Mély gyásszal és szívszorító fájdalmakkal teli hét volt ez" - mondta a miniszter.
    Dallasban közben a rendőrség nyilvánosságra hozta, hogy a likvidált lövöldöző, Micah Johnson az amerikai hadsereg tartalékosa volt, aki szolgált Afganisztánban is. A texasi nagyvárosban a rendőri erőszak és túlkapások elleni tüntetés alatt orvlövészek nyitottak tüzet rendőrökre csütörtök este, öt rendőr meghalt, hat megsebesült.