Emma napja van. | 2024.04.19

Családi programok és hagyományos mesterségek bemutatói a faünnepen Bakonybélben

2016-07-09 08:28:00

 Családi programok és hagyományos mesterségek bemutatói várják szombaton a nyolcadik bakonybéli faünnep résztvevőit - közölte a programokat szervező Guzmics Izidor Egyesület elnöke pénteken az MTI-vel.

    Bakonyvári Andor elmondta, aktív családcentrikus programokat kínálnak a településre érkezőknek. Délelőtt ingyenesen látogatható lesz a Bakonybéli Tájház, a Szent Mauríciusz Monostor arborétuma és a Bakonyi Erdők Háza, déltől pedig négy kilométeres, tizenkét állomásos sétaúton vehetnek részt az érdeklődők egészen késő estig.
    A Gerence patak völgyében a Zala megyei hagyárosböröndi faművesek tartanak bemutatót, de a sétaúton résztvevők megismerkedhetnek népi fajátékokkal, uszadékfából faragott termékekkel és hagyományos faszerszám készítésre is lesz lehetőség.
    Bemutatót tart a helyi erdészet és az önkéntes tűzoltó egyesület, délután öttől folyamatosan ingyenes sétavonat közlekedik a faluban, este nyolctól a Győri Fúvószenekar ad koncertet a faluház előtt, az estét pedig tűzvarázs, egy akrobatikus bemutató zárja.
    Bakonyvári Andor kiemelte, Bakonybél háromszáz éve a bakonyi faművesség központja, ez előtt tisztelegnek programjaikkal már nyolcadik éve. A sétaút egyik állomásán, az egyesület által nyolc éve felújított mészégető kemencénél pedig egy másik jellemző bakonyi mesterséget, a mészégetést is bemutatják.