Ervin napja van. | 2024.04.26

Budapesten tanácskoztak a külföldi magyar intézetek vezetői

2016-07-08 14:29:00

Kulturális egyesületek és intézmények, közgyűjtemények, produkciós irodák és civil szervezetek képviselőinek részvételével zajlott a Balassi Intézet fenntartásában álló külföldi magyar intézetek éves találkozója Budapesten - mondta el Hammerstein Judit, a Balassi Intézet főigazgatója pénteken az M1 aktuális műsorában.

    Hozzáfűzte: a szerdán és csütörtökön zajlott, évente megrendezett kétnapos szakmai tanácskozás az egyetlen alkalom, amikor az összes külföldi magyar intézet vezetőjének alkalma nyílik a tapasztalatok megvitatására.
    Az alkalmon jelen volt Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is, emellett kerekasztal-beszélgetést szerveztek a legfontosabb kulturális partnerintézmények, például a Budapest Music Center (BMC), a Müpa, a Capa Központ és Mai Manó Ház vezetőivel - mondta el Hammerstein Judit.
    Hangsúlyozta: az év legkiemelkedőbb kultúrdiplomáciai eseménye a nemrég elindult lengyelországi magyar évad, a 2017 végéig futó nagyszabású rendezvénysorozatot az 1956-os budapesti forradalom és a poznani felkelés 60. évfordulója alkalmából indították el.