Auguszta napja van. | 2024.03.29

Az NFM az idén 100-150 jelentkezőre számít a kültéri sportparkok kialakítására meghirdetett pályázaton

2016-07-07 12:44:00

 

A szaktárca az idén 100-150 jelentkezőre számít a kültéri sportparkok kialakítására meghirdetett pályázaton - mondta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) vagyonpolitikáért felelős államtitkári feladatokat is ellátó vagyongazdálkodásért felelős helyettes államtitkára az MTI-nek egy csütörtöki sajtótájékoztató után.

 

    Boros Anita elmondta, hogy a települési önkormányzatok augusztus 15-ig nyújthatják be kérelmüket a programban, amelynek idei keretösszege 1,5 milliárd forint.
    A programra a 2017-es költségvetésben 5,5 milliárd forint áll rendelkezésre - tette hozzá.
     A helyettes államtitkár ismertette: négy típusú sportpark építésére van lehetőség, a létesítmények mindegyike alkalmas lesz az alapvető erősítő edzésformák gyakorlására, a nagyobb méretűek pedig további speciális gyakorlatok elvégzésére is lehetőséget biztosítanak. A kérelmeket a BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt.-nél lehet benyújtani, az új sportparkokat az elbírálást követően a Nemzeti Sportközpontok építi meg. 
    A kérelmekről a nemzeti fejlesztési miniszter dönt az előkészítő bizottság javaslata alapján, az önkormányzatok nem pénzt, hanem létesítményt kapnak - jelezte Boros Anita.