Gedeon napja van. | 2024.03.28

Fidesz: politikai hisztéria zajlik

2016-07-06 13:10:00

 A Fidesz szerint politikai hisztéria zajlik a Városliget körül. A kormánypárt az MTI-nek szerdán küldött közleményében úgy fogalmazott: "az ellenzék csak balhézni tud, de építeni nem".

    A Fidesz-frakció szerint ha a baloldalon múlik, akkor Budapesten semmilyen fejlesztés és felújítás nem történt volna az elmúlt években, "kormányzásuk alatt hagyták lepusztulni a Városligetet és a főváros más természeti, építészeti értékeit is".
    A mostani fejlesztéssel a Városliget szebb, zöldebb, fásabb lesz, a főváros legszebb parkjává válik - ígérte a nagyobbik kormánypárt, hangsúlyozva, hogy csökken a betonfelület, a zöldterület nagysága nő, több fa és cserje lesz, a kivágott fákat pedig többszörösen pótolják.
    Kiemelték a közlekedési múzeum megújítását is, közölve, hogy a régi, rossz állapotú épület bontása után megkezdődik az alapításkori állapot helyreállítása. A múzeum térszint alatti bővítésével a felszíni területe csökken, így ezer négyzetméterrel nagyobb lesz a parkfelület - jegyezték meg, hozzátéve, hogy az eddigi aszfaltozott parkolók nagy részének helyén is zöldfelületet hoznak létre.
    A Fidesz szerint ezekből is látszik, hogy a tiltakozásoknak semmilyen alapja nincs, azok kizárólag politikai célokat szolgálnak.
    "Az ellenzéket és aktivistáikat" arra kérte a kormánypárt, hogy "fejezzék be a hírhamisítást és a hisztériakeltést" a Városliget ügyében, ne akadályozzák a jogszerű munkálatok folytatását.
    A Városliget Zrt. szerdán közölte az MTI-vel, hogy elkezdték bontani a Városligetben a Hungexpo irodaházakat, kiürítik a területet. Az MTI helyszínen tartózkodó munkatársa azt látta az Olof Palme sétányon, hogy már szinte az összes tiltakozó aktivista a kerítésen kívül van, és sok rendőr veszi körül őket. A Budapesti Rendőr-főkapitányság azt írta a police.hu oldalon, hogy senkit nem állítottak elő, tizenkét emberrel szemben viszont szabálysértési feljelentést tesznek.