Auguszta napja van. | 2024.03.29

Fidesz: a törvényeket a bevándorlóknak is be kell tartaniuk

2016-07-05 18:59:00

 

A törvényeket mindenkinek be kell tartania, a bevándorlóknak is - reagálta a Fidesz-frakció a Magyar Helsinki Bizottság keddi nyilatkozatára.

 

    A Magyar Helsinki Bizottság azt közölte, hogy elítéli a migrációval kapcsolatban kedden életbe lépett jogszabályváltozásokat, álláspontja szerint azok még inkább ellenőrizhetetlenné teszik, mit is csinálnak a rendőrök a feltartóztatott menedékkérőkkel.
 A Fidesz reagálásában az áll, hogy az, aki legálisan akar belépni Magyarországra és menedékkérelmet akar beadni, az megteheti a határ menti tranzitzónában, ahová a hatóságok mostantól visszaviszik az elfogott illegális bevándorlókat.
    Hozzátették, hogy a mélységi határőrizet bevezetésével a hatóságok azokat a Magyarországon jogellenesen tartózkodó bevándorlókat viszik vissza a határra, akik illegálisan lépték át és a tranzitzónában nem adtak be menedékkérelmet. 
    Megjegyezték: "a Soros György által pénzelt Magyar Helsinki Bizottság és társai korábban is állást foglaltak a bevándorláspárti politika mellett", segítették a bevándorlókat, támadták a határzárat és a népszavazást is.