Auguszta napja van. | 2024.03.29

Fidesz-KDNP: az MSZP mindent megtesz a népszavazás megakadályozásáért

2016-07-04 15:24:34

 A Fidesz-KDNP szerint a szocialisták mindent megtesznek, hogy megakadályozzák a kényszerbetelepítés elleni népszavazást.

    Ezt Hollik István KDNP-s országgyűlési képviselő mondta budapesti sajtótájékoztatóján, miután Szanyi Tibor szocialista európai parlamenti képviselő hétfőn közölte: alkotmányjogi panasszal fordult az Alkotmánybírósághoz a kvótareferendummal kapcsolatos május 3-ai kúriai döntés miatt.
    Hollik István úgy reagált: a baloldal nem hajlandó meghallani az emberek hangját, egyre több bevándorlót akar behozni az országba, és "végre akarja hajtani Brüsszel kényszerbetelepítési terveit".
    Emlékeztetett, hogy a népszavazási kezdeményezést többször is megtámadták már baloldali politikusok, köztük Szanyi Tibor is. "Ugyanő korábban azt is követelte Brüsszeltől, hogy alkalmazza a 7. cikkelyt Magyarország ellen, ami a legdurvább szankciója az Európai Uniónak, a szavazati jog és a fejlesztési források megvonása" - tette hozzá.
    A kereszténydemokrata politikus szerint a szocialisták bevándorláspártiak, és "Soros Györgyhöz hasonlóan a brüsszeli bevándorláspolitikát támogatják".
    Ezzel szemben a Fidesz-KDNP álláspontja az, hogy nem Brüsszelnek, hanem a magyar embereknek kell eldönteniük, kivel akarnak együtt élni és kivel nem - mondta a képviselő, hangsúlyozva: "nem engedhető meg, hogy Brüsszel a fejünk fölött döntse el ezeket a fontos kérdéseket". Szerinte a Brüsszel által tervezett állandó elosztási mechanizmus továbbra is meghívót jelent bevándorlók millióinak.
    A kényszerbetelepítést ezért meg kell akadályozni, Brüsszelt meg kell állítani - összegezte a Fidesz-KDNP véleményét Hollik István.