Emma napja van. | 2024.04.19

Megszűnt a személyautók torlódása Hegyeshalomnál

2016-07-04 05:30:57

 

Hétfő hajnali 4 órára megszűnt a személyautók torlódása az M1-es autópályán a hegyeshalmi határnál - közölte a rendőrség a honlapján. 

 

    A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság a közleményében felidézte, hogy korábban az osztrák hatóságok szúrópróbaszerű ellenőrzése miatt több kilométeres sor alakult ki a személygépjármű-forgalomban. 
    Hajnali négy órakor már folyamatosan haladhatott a személygépjármű-forgalom, azonban a tehergépjárművek esetében 6 kilométeres a gépjárműsor a határátlépési pontnál.
    A megyei rendőr-főkapitányság továbbra is azt kéri a gépjárművezetőktől, hogy fokozott odafigyeléssel közlekedjenek az autópálya érintett szakaszán, és indulás előtt a rendőrség honlapjának határinfo oldalán tájékozódjanak az átkelőhelyeken kialakult várakozási időkről.
    Az osztrák hatóságok vasárnap szúrópróbaszerű ellenőrzéseket tartottak, ezért torlódott fel a forgalom Hegyeshalomnál. Az ellenőrzés miatt a kora délutáni óráktól már lassult a határátlépés, estére négy kilométeres a torlódás alakult ki.