Tivadar napja van. | 2024.04.20

Jogosítvány egy italért?

2016-06-30 11:04:01
Huszonhárom jogosítványt vontak be a rendőrök az elmúlt napokban ittas járművezetőktől Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.

Többször is hangsúlyozni kell, hogy az ittas járművezetők kockázati tényezőt jelentenek a biztonságos közlekedés számára. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a rendőrök az elmúlt napokban 28 ittas járművezetőt szűrtek ki, mielőtt még közúti közlekedési balesetet okozhattak volna.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság elsődleges feladatai közé tartozik a közlekedésrendészeti feladatok maradéktalan ellátása mellett a közlekedés biztonságának megteremtése és további javítása. A közúti közlekedési balesetek számának csökkentése érdekében a főkapitányság kiemelt figyelmet fordít a prevenciós célokat szolgáló közúti ellenőrzések végrehajtására.

A megye útjain 2016. június 20-a és 26-a között 32 közúti közlekedési baleset történt, ebből mindössze csak két balesetnél volt olyan sofőr az okozó, akinél a helyszínen alkalmazott alkoholszonda elszíneződött. Az adott időszakban 23 olyan ittas járművezetővel szemben indult hatósági eljárás Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, akiknél a rendőrök a helyszínen azonnal bevonták a jogosítványukat, illetve további 5 sofőrrel szemben indult közigazgatási hatósági eljárás. A rendőrök így egy hét alatt 28 ittasan volán mögé ülő autóst szűrtek ki a forgalomból, mielőtt még balesetet okozhattak volna!

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya felhívja a figyelmet, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti!