Emma napja van. | 2024.04.19

Bakondi: a Törökországba utazók regisztráljanak a konzuli szolgálatnál!

2016-06-30 08:54:30

 A Törökországba utazó magyaroknak a saját biztonságuk érdekében hasonló szabályokat kell követniük, mint amilyenek betartását a Terrorelhárítási Központ a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságra látogatóknak javasolta, ezenkívül célszerű regisztrálniuk a konzuli szolgálatnál is, hogy kellő időben megfelelő információt és segítséget kaphassanak - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.

    Bakondi György ezt azzal kapcsolatban jelentette ki, hogy az isztambuli nemzetközi repülőtéren kedd este öngyilkos támadásokat hajtottak végre, amelyek a legfrissebb jelentések szerint 41 halálos áldozatot és 239 sebesültet követeltek.
    Hangsúlyozta: nagyon fontos a hasonló cselekmények megelőzése, valamint az is, hogy ne keletkezzenek újabb olyan csatornák, amelyeken keresztül ismeretlen identitású és célú emberek mindenfajta ellenőrzés nélkül be tudnak jutni az Európai Unióba (EU).
    Bakondi György a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában csütörtökön arról a soron kívüli biztonsági protokollellenőrzésről is beszélt, amelyet a magyar kormány döntése értelmében tartanak a budapesti Liszt Ferenc-repülőtéren.
    Elmondása szerint ezt olyan magyar szakértők bevonásával hajtják majd végre, akik az EU-ban dolgoznak. A vizsgálat célja kettős: a kabinet meg akar győződni a reptér biztonságosságáról, másfelől az utasokat szintén meg szeretné nyugtatni.
    A belbiztonsági főtanácsadó felidézte, hogy utoljára 2013 szeptemberében tartott itt biztonsági ellenőrzést az EU, és akkor kiemelkedő minősítést kapott a repülőtér. Most azonban Magyarország saját maga végzi a vizsgálatot - fűzte hozzá.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
19:45
- Időjárás-jelentés
17:19
- Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
MTI hírfelhasználó