Gedeon napja van. | 2024.03.28

Feljelentést tesz a PM a keddi demonstráció feloszlatása miatt

2016-06-29 12:35:28

 A Párbeszéd Magyarországért bántalmazás hivatali eljárásban gyanújával ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz, mert kifogásolja, ahogy a rendőrök kedden feloszlatták a Városligetben a volt Közlekedési Múzeumnál zajló tüntetést.

    Szabó Rebeka zuglói alpolgármester szerdai sajtótájékoztatóján kifogásolta, hogy az építkezéshez kirendelt fekete ruhás őrző-védők "önbíráskodtak", volt olyan aktivista, akit a "kordonnal fellöktek" és olyan is, akit erőszakkal távolítottak el a területről. Kedd délután "rendőri túlkapásoknak is lehettünk tanúi" - folytatta, példaként említetve, hogy Mécs Imre volt képviselőt ellökték, egy kéményre felmászó aktivistát pedig megbilincseltek és a pszichiátriára vittek, ahol egész éjjel bennt tartották. Az alpolgármester úgy értékelt, ennek semmi más célja nincs, csak a megfélemlítés.
    A PM a belügyminisztertől az eset kivizsgálását kéri.
    A rendőrség kedden azt közölte, hogy több mint harminc tüntetőt vezettek ki a városligeti demonstráció helyszínéről, egy embert pedig előállítottak. A Városliget Zrt. az esetről azt írta, hogy tiltakozók egy csoportja megtámadta a bontási területet.