Tivadar napja van. | 2024.04.20

Önkormányzatok pályázhatnak közművelődési támogatásra

2016-06-29 10:40:37

 

Háromszáz millió forint keretösszegű közművelődési pályázatot hirdet az Emberi Erőforrások Minisztériuma olyan települési önkormányzatok számára, amelyek közművelődési intézményt, közösségi színteret saját fenntartásban vagy közművelődési megállapodás keretében működtetnek - közölte a kultúráért felelős államtitkárság szerdán az MTI-vel.

 

    A pályázat célja közművelődési intézmény vagy közösségi színtér műszaki-technikai eszközállományának, berendezési tárgyainak gyarapítása, épületének karbantartása, felújítása.
    A közlés szerint a vissza nem térítendő költségvetési támogatást a települési önkormányzatok által vállalt önrész arányában kell megállapítani. A támogatás minimális mértéke 100 ezer forint. 
    A 300 millió forintos keretösszeg 40 százalékát a települési önkormányzatok által 2015. január 1. után alapított közművelődési intézmények vagy közösségi színterek között osztják fel. A keret 60 százalékát a fenti kategóriába nem tartozó, települési önkormányzatok által fenntartott vagy a velük kötött közművelődési megállapodás alapján működő intézmények, közösségi színterek támogatására fordítják - közölte az államtitkárság.
    Az összegzés kitér arra, hogy "a társadalmi-gazdasági és infrastrukturális szempontból elmaradott, illetve az országos átlagot jelentősen meghaladó munkanélküliséggel sújtott települések esetében, valamint a települési önkormányzat által 2015. január 1-jét követően alapított közművelődési intézmény vagy közösségi színtér esetében a vállalt önrész mértékét háromszoros súllyal kell figyelembe venni a támogatás megállapításakor. A két feltétel együttes fennállása esetén a vállalt önrészt kilencszeres súllyal kell tekintetbe venni". 
    Pályázni július 15-ig lehet, a részletes kiírás a
http://www.kormany.hu/hu/dok?source=2&type=206#!DocumentBrowse oldalról tölthető le.