Auguszta napja van. | 2024.03.29

Szerdán kezdődik a Dombos Fest Kishegyesen

2016-06-28 06:05:49

 

A Muzsikás együttes, valamint Petrás Mária és Csizmadia Anna koncertje nyitja meg szerdán a délvidéki magyarság legjelentősebb kulturális fesztiválját, a Dombos Festet a vajdasági Kishegyesen.

 

    A vasárnapig tartó fesztiválon fellép a Kiscsillag, Lajkó Félix, Harcsa Veronika, a Pásztorhóra, a Buda Folk Band, a Kerekes Band, Ferenczi György és a Rackajam, Dresch Misi Vonós Quartett és az Ivan & the Parazol is.
    A fesztiválnak helyet adó Hegyalja utcában kézművesek és hagyományos magyar ételeket kínáló árusok, borászok kínálják termékeiket, és az idén borpincével és borterasszal bővült a helyszín, valamint fényfestők keze alatt kel életre minden este a 100 méteres löszfal, amelynek a tövében a fesztivált rendezik.
    A fesztivállal egy időben lesz a Dombosi Remix nevű irodalmi találkozó - amelynek vendége mások mellett Kukorelly Endre, Závada Pál és Terék Anna -, valamint a Vajdasági Szabadegyetem, amelynek idei legfőbb témája a vállalkozásindítás. Emellett minden este kivetítőn lesznek követhetők a labdarúgó Európa-bajnokság mérkőzései.