Gedeon napja van. | 2024.03.28

EURO-2016 - Több ezren fogadták a válogatottat a Hősök terén

2016-06-27 17:37:11

 

A magyar válogatottnak a franciaországi Európa Bajnokságon nyújtott teljesítményével elégedett több ezres tömeg fogadta a labdarúgó csapatot a budapesti Hősök terén hétfőn délután. A szurkolók megtöltötték a tér középső részét, illetve a rendőrség lezárta a Dózsa György utat is az ünneplés idejére. 

 

    A rajongók már a csapat buszának megérkezése előtt "Ria, Ria, Hungária", "Szép volt fiúk", "Magyarország, ollé, ollé" rigmusok kiáltásával melegítettek az ünnepségre. A millenniumi emlékmű előtt is felállítottak kivetítőn, illetve további két kivetítőn is követhették a színpadon zajló eseményeket a nemzeti színű arcfestést viselő és nemzeti színű zászlókat lobogtató emberek.
    A csapat buszának megérkezése után Kovács Kokó István műsorvezető egyenként szólította a színpadra a válogatott tagjait. A futballisták vezetéknevének említése után a tömeg egy emberként kiabálta a játékosok keresztnevét.
    Dzsudzsák Balázs, a válogatott csapatkapitánya az ünneplésen azt hangsúlyozta, hogy a szurkolók, a fergeteges szurkolás nélkül nem jöttek volna a sikerek, ezért nem lehetnek eléggé hálásak. Ezt követően örömét fejezte ki, hogy a játékukkal sikerült összekovácsolni a nemzetet és "Magyarország a legnagyobb ország lett". Szerinte a felkészülés jól sikerült, és sajnálják a Belgium elleni vereséget. Végül hangsúlyozta: a csapat jó játéka nem egy-két hétre szól.
    Bernd Storck szövetségi kapitány megköszönte a szurkolók támogatását, majd úgy nyilatkozott, hogy a jövő csapata áll mögötte és megérdemelték azt a sikert, amit elértek. A következő fontos feladatnak a világbajnoki selejtezőket nevezte és kifejezte reményét, hogy ezt az akadályt is leküzdik.
    "Keményen fogunk dolgozni ezért" - mondta Bernd Storck.
    Végül Király Gábor kapusnak tette fel Kovács Kokó István műsorvezető azt a kérdést, hogy folytatja-e a játékot. A kapus erre azt mondta: elgondolkodik ezen.
    Az ünneplés résztvevői még hosszú időn keresztül éltették a magyar válogatottat, majd a forgalom elől lezárt Andrássy úton elindultak a belváros felé.