György napja van. | 2024.04.24

Kvótareferendum - Fidesz-KDNP: Gyurcsány Ferenc és pártja Brüsszel magyar hangja

2016-06-27 12:54:06

 

 A kereszténydemokrata Hollik István szerint Gyurcsány Ferenc minden eszközt bevet, hogy megakadályozza a kényszerbetelepítés elleni népszavazást, az ellenzéki politikus és pártja Brüsszel magyar hangja. 

 

    A kormánypárti politikus a Fidesz és a KDNP véleményét ismertetve hétfőn az MTI-nek azt mondta: Gréczy Zsoltnak, a Demokratikus Koalíció szóvivőjének a nyilatkozatából egyértelműen kiderült, Gyurcsány Ferenc minden eszközt bevet, hogy megakadályozza a kényszerbetelepítés elleni népszavazást. Kiemelte: ahogy Brüsszel, úgy Gyurcsány Ferenc is bevándorláspárti politikát folytat.
    A kormánypártok úgy gondolják, egy demokrata nem tiltakozhat egy népszavazás ellen - tette hozzá, hangsúlyozva: a népszavazás a demokrácia egyik legfontosabb alappillére.
    Kitért arra is, hogy Gyurcsány Ferenc és pártja egyértelműen Brüsszel magyar hangja, Brüsszel bevándorláspárti politikáját képviseli.
    Hollik István rámutatott: ez a brüsszeli bevándorláspárti politika sodorta bajba Európát, és erre volt válasz a brit népszavazás. A britek ugyanis nem kérnek egy olyan Európából, ahol nem hallgatják meg az emberek véleményét. 
    A Fidesz-KDNP ezért azon a véleményen van, hogy az uniónak, a szervezet vezetésének és az intézményrendszerének is változnia kell, ez volt a legerősebb üzenete a brit népszavazásnak. A brüsszeli elitnek is meg kellene hallania a nép hangját, és a magyarok abban érdekeltek, hogy az uniót belülről reformálják meg. Eszünk ágában sincs kilépni az unióból, abban vagyunk érdekeltek, hogy az uniót jó irányba vigyük - fogalmazott a kereszténydemokrata politikus. 
    Hétfőn Gréczy Zsolt, a Demokratikus Koalíció szóvivője arra szólította fel Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy hagyjon fel az "EU-ellenes politikájával" és fújja le az őszre tervezett kvótareferendumot, mert a népszavazással Magyarország is kívül találhatja magát az Európai Unión.
    Fodor Gábor, a Magyar Liberális Párt elnöke pedig azt várja miniszterelnöktől, adjon egyértelmű választ arra a kérdésre, hogy ki akar-e lépni az Európai Unióból.