Tivadar napja van. | 2024.04.20

NGM-helyettes államtitkár: rendkívül hasznos Magyarországnak az OECD-tagság

2016-06-27 10:44:39

 

Magyarország számára rendkívül hasznos volt a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezetben (OECD) eddig eltöltött húsz év, jelentősen hozzájárult az egyes szakpolitikák kialakításához és finomhangolásához - mondta Balogh László a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkára hétfőn az MTI-nek, az OECD Nemzeti Tanács ülését követően, amelyen átadták a Magyarország csatlakozásának 20. évfordulója alkalmából kiírt diákpályázat díjait.

 

    A helyettes államtitkár felidézte, amikor Magyarország 1996-ban csatlakozott az OECD-hez, ez volt az első transzatlanti szervezet, amely Magyarország gazdasági, politikai átalakulását visszafordíthatatlannak ítélte.  
    Kifejtette: az OECD-nél meglévő tudás sokat számít a globális hatásoktól vezérelt környezetvédelem, klímapolitika területén. A nemzetközi szervezet tapasztalatai a termelékenység és szakképzés területén is nagyon hasznosak a tagállamok számára. Nemigen lehet olyan szakpolitikát találni, amelynél a magyar szakértők, a magyar politika alakítói ne támaszkodtak volna kisebb-nagyobb mértékben az OECD tapasztalataira - hangsúlyozta a helyettes államtitkár.