Auguszta napja van. | 2024.03.29

Babel Sound fesztivál Balatonbogláron

2016-06-25 10:14:00

 

A zene határokon átívelő változatosságát mutatja be, valamint a tánc és a színház varázslatos világát idézi meg a Babel Sound fesztivál, amelyre július 19. és 24. között kerül sor Balatonbogláron, a Kultkikötő színpadán.

 

    A nemzetközi kulturális színtér izgalmas szereplőit felvonultató események sorát Szalóki Ági és a Cabaret Medrano nyitja meg a Bohém Világ című zenés darab bemutatójával, amely a "boldog békeidők", azaz a két világháború közti kabaré hangulatát hozza el a nézőknek - írták a szervezők az MTI-hez eljuttatott közleményükben.
    Hozzátették: július 20-án Fullajtár Andrea a Boomerang Baby - Marlene Dietrich ABC című produkcióban Marlene Dietrich német színésznő világnézetét, dinamizmusát, férfiakról, nőkről alkotott véleményét, világhírű dalait tolmácsolja sok humorral, dzsesszzenekari kísérettel. Július 21-én a Freak Fusion Cabaret előadása pedig a múlt századi vándorcirkuszok misztikus világába repíti a nézőket látványos zsonglőr, akrobata, légtornász és burleszk táncjelenetekkel.
    Július 22-én látványos, minden részletében aprólékosan kidolgozott élő, táncszínházi előadással jelentkezik a tradicionális zenét, a színházat és az elektronikus hangzást ötvöző Holdviola, július 23-án Mahasti és világbajnok hastáncos csapata a TranszOrient - egy keleti álom című show műsorral készül lenyűgözni a vendégeket - jegyezték meg.
    Közölték: a színházi zenés-táncos esteket július 24-én a spanyol Pere Martinez, "Barcelona flamenco hercege" és a fesztiválon fellépő összes flamenco táncos show műsora zárja.
     Babel Sound fesztiválról további információk a www.babelsound.hu oldalon olvashatók.