Gedeon napja van. | 2024.03.28

Időjárás-jelentés

2016-06-23 15:45:00

 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti: 

 


    Időjárási helyzet Európában
    ---------------------------
    A Földközi-tenger délnyugati medencéjétől Közép-Európán át egészen az Ural előteréig magasnyomású zóna húzódik. Területén napos az idő, csupán az anticiklon peremén több helyenként a felhő. A sok napsütésnek és délről áramló meleg levegőnek köszönhetően a déli vidékeken, valamint a Kárpát-medencében és Ukrajna nagy részén is, 30 fok fölé melegszik fel délutánra a levegő. A Pireneusi-félszigeten, az Égei-tenger térségében, valamint Macedóniában 38, 39 fokos a hőség. A kontinens északnyugati harmadán továbbra is mérsékelt a felmelegedés, a Brit-szigetek és a Skandináv-félsziget északi felén 20 fok alatti a csúcsérték, és arrafelé jóval változékonyabb az idő. A Kárpát-medencében péntek estig folytatódik a kánikula, csapadéknak is csekély az esélye.

    Várható időjárás péntek estig
    -----------------------------
    Napos, nagyrészt derült idő várható, helyenként lehet erőteljesebb a gomolyfelhő-képződés. Pénteken az északi országrészben alakulhat ki néhol zápor, zivatar. Kezdetben mérsékelt marad a légmozgás, majd napközben megélénkül a délkeleti szél, de szélerősödés csak zivatar környezetében fordulhat elő. 
    A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16 és 22 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 32 és 36 fok között várható.