Emma napja van. | 2024.04.19

Múzeumok éjszakája - Legendás olimpiai pillanatokkal is készül az MTVA kiállítóhelye

2016-06-23 14:45:00

 

Legendás olimpiatörténeti pillanatokkal, rádió- és televízió történeti kiállítással, valamint sportközvetítői programokkal is várja vendégeit szombaton 13 órától a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Rádió- és Televíziótörténeti Muzeális Kiállítóhelye a Múzeumok éjszakája sorozathoz kapcsolódva Budapesten.

 

    A tárlat az 1800-as évek végén, a Magyar Távirati Iroda megalakulásával indul, majd a rádiózás és televíziózás kialakulását, valamint az erre szolgáló eszközök, berendezések fejlődését követi végig. A kiállítás látogatói műszaki, történelmi és kultúrtörténeti ismeretek mellett interaktív eszközök segítségével maguk is a múlt részesei lehetnek - olvasható a kiállítóhely ajánlásában.
    Az olimpia közeledtével legendás sporttörténeti pillanatok elevenednek fel az archívumok anyaginak segítségével: a vetítőteremben film összeállítással, a Pollack Mihály téren és a Kiállítótérben pedig fotókiállítással várják az érdeklődőket.
    A rádiós közvetítőkocsiban mindenki kipróbálhatja magát rádiós műsorvezetőként, az elkészült felvételt a látogatók haza is vihetik. A gyerekeket a Süsü, a sárkány című mesejátékkal várják, de az M4 Sport csatorna kommentátorának segítségével az érdeklődők sportközvetítőként is kipróbálhatják magukat.
    Akik szeretnék magukat vagy családtagjaikat viszontlátni a Duna közszolgálati csatorma képernyőjén a reklámok és ajánlók előtt, az fotózáson is részt vehet. A családos érdeklődőket ezen a napon családi csoportképpel is megajándékozzák.