Auguszta napja van. | 2024.03.29

Drogellenes világnapi koncert és családi nap a Városmajorban

2016-06-22 13:43:30

 

Élj tisztán! címmel drogellenes világnapi koncert és családi nap várja a közönséget vasárnap a Városmajori Szabadtéri Színpadon. A koncerten Snétberger Ferenc, Szirtes Edina Mókus, Szőke Nikoletta, Boggie, az InFusion Trio, a WindSingers és a Kállay-Saunders Band is fellép.

 

    A jelképes árú, 500 forintos jeggyel látogatható koncertet idén is egész napos családi program előzi meg. A kezdeményezés célja felhívni a figyelmet a társadalmi összefogásra és a felelős gondolkodásra.
    Bán Teodóra, a Szabad Tér Színház vezetője az MTI-nek nyilatkozva szerdán felidézte, hogy az ENSZ-közgyűlés 1987. évi határozata alapján világszerte 1988 óta tartják június 26-án a kábítószer-fogyasztás elleni küzdelem nemzetközi napját, hogy felhívják a figyelmet a drogfogyasztás veszélyeire és a drogkereskedelem elleni harc fontosságára.
    Mint mondta, mivel színházvezetőként lehetősége van arra, hogy bizonyos kérdésekben állást foglaljon, és úgy gondolja, hogy a Szabad Tér Színháznak foglalkoznia kell ezzel a problémával, ezért a drogfogyasztás veszélyeire egész napos programmal és koncerttel hívják fel a figyelmet, megkeresve azokat az előadóművészeket és partnereket, aki egyetértenek a téma fontosságával.
    A Szabad Tér Színház tavaly rendezte meg első alkalommal a drogellenes világnapi koncertet neves hazai sztárok közreműködésével a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. Az idei rendezvénynek a Városmajori Szabadtéri Színpad ad otthont - mondta az igazgató.
    Hozzátette, hogy a vasárnapi programsorozat a magyar zenei élet kiválóságainak fellépésével, karitatív szervezetek bevonásával szeretné elérni a társadalom különböző rétegeit, alternatívát kínálva a tudatos életvezetésre és a szabadidő tartalmas eltöltésére. A Mesebolt Bábszínház délelőtti előadását követően a Katolikus Karitász és a Magyar Református Egyház segítő szervezetei prevenciós programokkal, játékos foglalkozásokkal várják a családokat.
    A koncert 19 órakor kezdődik, különböző zenei műfajok képviselői lépnek színpadra. Snétberger Ferenc tanítványaival és Toni Snétbergerrel ad koncertet, a Szőke Nikoletta Quintet könnyűzenei dzsesszfeldolgozásokat játszik. A fellépők között van Szirtes Edina Mókus, az InFusion Trio, Csemer Bogi, valamint a WindSingers vokálegyüttes és Kállay-Saunders András is.
    A gálakoncert műsorvezetője Babucs Kriszta lesz, a rendezvényen felszólal a program szakmai tanácsadója, Zacher Gábor toxikológus is.
    A rendezvény üzenete az, hogy inkább zene-, színház- és kultúrafüggők legyünk, éljünk tisztán - hangsúlyozta Bán Teodóra.
    Az eseményről bővebb információ a www.szabadter.hu oldalon található meg.