Ervin napja van. | 2024.04.26

Ghymes Fesztivál július első hétvégéjén

2016-06-22 10:55:14

 

Színházi, irodalmi és zenei programokkal várja a közönséget a 11. Ghymes Fesztivál a Szent György-hegyen július 1. és 3. között.

 

    A fesztivált először a Felvidéken rendezték meg, onnan hozták át a Balaton-felvidékre, a Tapolca melletti Szent György-hegyre - idézte fel az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában Szarka Gyula főszervező, zenész.
    Mint kiemelte, a Ghymes Fesztivál alkalmat ad a művészekkel való intimebb találkozásra, miközben a Kárpát-medence legszebb tájának látványát és a Szent György-hegy borait is élvezni lehet.
    Az eseménysorozat július 1-jén a Magyarhang népzenei zenekar koncertjével kezdődik, majd Szarka Tamás tart költői estet és közönségtalálkozót. Szarka Gyula Ámor és az Őrület című előadói estjével lép fel, a Soproni Petőfi Színház Gogol Egy őrült naplója című darabjával szerepel, majd a nap programját táncház zárja a Magyarhang zenekarral.
    Szombaton a Szent György-hegy szépségeit geotúra mutatja be az érdeklődőknek; Szigethy Gábor író, rendező Márai Sándorról mesél Szarka Gyula hegymagasi pincéjében, majd a Duna televízió Hazajáró című műsorának készítői, Jakab Sándor és Kenyeres Oszkár tart élménybeszámolót, Papp Lajos szívsebész pedig előadást.
    A nagyszínpadon fellép a Fonográf Emlékzenekar, a Ghymes, majd ismét a Magyarhang zenél az éjszakai táncházhoz. Vasárnap a hegymagasi Szent György Pincében tartanak fesztiválzáró szentmisét.