Auguszta napja van. | 2024.03.29

Meg akarták ölni Donald Trumpot Las Vegasban

2016-06-21 05:56:49

 

Vádat emeltek egy férfi ellen, aki meg akarta ölni Donald Trumpot, a republikánusok várható elnökjelöltjét a szombati Las Vegas-i nagygyűlésén - közölte az NBC televízió és több amerikai hírforrás az amerikai titkosszolgálatra hivatkozva helyi idő szerint hétfőn. 

 

    A 19 éves Michael Steven Sandford ellen hétfőn emeltek vádat egy nevadai szövetségi bíróságon. 
    Sandfordot a szombati nagygyűlésen tartóztatták le, miután meg akarta szerezni egy rendőr fegyverét, hogy - saját bevallása szerint - agyonlője Trumpot. A rendőrök azonnal elfogták. 
    A fiatal férfi a hatóságoknak bevallotta, hogy Kaliforniából utazott a szomszédos Nevada államban lévő kaszinóvárosba, kifejezetten azért, hogy meggyilkolja Trumpot. A merényletet egy éve tervezte.     Sandford a nagygyűlésen azzal szólította meg a rendőrt, hogy autogrammot szeretne kérni a republikánusok várható elnökjelöltjétől. Amikor a rendőr feléje fordult, megragadta és megpróbálta elvenni tőle a szolgálati fegyverét. 
    A fiatal férfit azonnal leteperték és átadták a titkkosszolgálat jelenlévő embereinek. Letartóztatásakor kiderült, hogy brit jogosítványa van és mintegy másfél éve él az Egyesült Államokban, a New Jerseyben lévő Hobokenban. A rendőrség azt nem közölte, hogy Sandford milyen állampolgársággal rendelkezik. 
    Nem ez az első alkalom, hogy a választási kampányban Donald Trump életére törnek. Idén márciusban, az ohiói Daytonában akarta megkéselni valaki a milliárdos üzletembert.