Auguszta napja van. | 2024.03.29

Fidesz: a baloldal minden eszközt bevet, hogy gyengítse a népszavazást

2016-06-17 17:40:00

 A Fidesz úgy látja, hogy a "bevándorláspárti" baloldal minden eszközt bevet azért, hogy gyengítse és megakadályozza a kormány által kezdeményezett 2016-os népszavazást.

    A kormánypárt az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írja, hogy a kényszerbetelepítés elleni népszavazás valóban egy sorsdöntő kérdésről és a magyar emberek jövőjéről szól.
    Brüsszel helyett a magyar embereknek kell dönteniük arról, hogy kikkel akarnak, vagy nem akarnak együtt élni - szögezik le.
    Ha a szocialisták és mások bármilyen más kérdésben népszavazást akarnak kezdeményezni, azt megtehetik, ennek megvan a mindenkire érvényes törvényes rendje és menete: legalább 200 ezer érvényes aláírást kell összegyűjteni ahhoz, hogy egy népszavazási kezdeményezésről az Országgyűlés tárgyaljon - folytatják.
    Úgy fogalmaznak, hogy a szocialisták legutóbbi kezdeményezése elbukott, mert nem sikerült összegyűjteniük a 200 ezer aláírást, és amit leadtak, annak is egy része érvénytelen volt.
    A választók többsége "tehát átlát a szitán", és látja azt, hogy a szocialistákat valójában csak saját politikai céljaik, és nem a magyar emberek sorsa érdekli - írták.
    Most még a magyar gazdáktól is elvennék az általuk megvásárolt földeket, ugyanúgy, ahogy a kommunisták tették azt - közölték.
    Tóbiás József, az MSZP elnöke pénteken jelentette be, hogy összegyűlt a szükséges kétszázezer aláírás az MSZP állami földek eladásának tilalmáról szóló népszavazási kezdeményezéséhez. A sajtótájékoztatón Sallai R. Benedek, az aláírások gyűjtésében segítő LMP országgyűlési képviselője közölte, a Fidesz kvótareferenduma a Fideszről és politikájáról, az MSZP által kezdeményezett népszavazás a magyar emberekről és a magyar vidék sorsáról szól.