Gedeon napja van. | 2024.03.28

Brit EU-népszavazás - A magyar befektetők is egyre jobban elbizonytalanodnak

2016-06-17 15:16:00

 A magyar befektetőket is egyre jobban elbizonytalanítják a brit népszavazás okozta piaci reakciók, májusban folytatódott a tőkekivonás a pénzpiaci alapokból a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége (Bamosz) adatai szerint - tájékoztatta a K&H Bank Zrt. pénteken az MTI-t.

    A közlemény idézi Horváth Istvánt, a K&H Alapkezelő befektetési igazgatóját, aki elmondta: a britek uniós tagságáról döntő jövő csütörtöki szavazás okozta bizonytalanság miatt ez a trend júniusban még erősebb lehet. Májusban leginkább azoknak az alternatív eszközöknek - főként abszolút hozamú alapok és ingatlanalapok - az állománya nőtt, amelyek kevésbé intenzíven reagálnak a nemzetközi környezet feszültségeire - tette hozzá.
    A szakértő kifejtette: kétirányú kockázatot jelent a befektetők számára a Brexit, amennyiben a kilépéspártiak kerülnek többségbe, kétségkívül további eséssel reagálnak majd a piacok, a maradásnak azonban pozitív hatása lehet.
    Az egyre szorosabb eredményeket mutató közvélemény-kutatások hatására, illetve a június 23-i dátumhoz közeledve az elmúlt hetekben jelentősen megnőtt a bizonytalanság a piacokon, az európai indexek 5-10 százalékot estek - áll a közleményben.