Auguszta napja van. | 2024.03.29

Fürdőfejlesztés Debrecenben

2016-06-17 10:59:20

 

Elkészült a debreceni Kerekes-telepi gyógyvizes fürdő hideg vizes medencéje, ezzel befejeződött a strandkomplexum felújításának első üteme - mondta a város polgármestere pénteken a helyszínen sajtótájékoztatón.

 

    Papp László (Fidesz-KDNP) tájékoztatása szerint a város tulajdonában lévő fürdő 60 millió forintos fejlesztéséhez az önkormányzat az Új főnix terv keretében 50 millió forinttal járult hozzá, a további 10 milliót a fürdőt működtető DH-Szervíz Kft. biztosította.
    Papp László különösen fontosnak nevezte a Kerekes-telepi fürdőfejlesztést abból a szempontból is, hogy jövőre teljes átépítés, vizes élménypark kialakítása miatt bezár a nagyerdei strand és gyógyfürdő.
    A nagyerdei strand 2018-2019-re készül el, addig komoly terhelés vár a Kerekes-telepi fürdőre - tette hozzá, s bejelentette: a nagyerdei strand egykori közkedvelt, az Aquaticum élményfürdő építésekor megszűntetett trambulinos, négy méter vízmélységű medencéjét a Kerekes-telepen építik meg.
    Papp László szerint a látogatók száma jól mutatja, hogy szükség van a Kerekes-telepi strandra: 2011-ben 33 ezren, tavaly már 72 ezren vették igénybe a szolgáltatásait.
    Barcsa Lajos, a város gazdasági alpolgármestere hozzátette: a fürdő egyben közösségi központ is. A most elkészült hideg vizes medence előtt felújították a gyógymedencét és a gyermek medencét, és bővítik a fürdő melletti kempinget is.
    Ifj. Vári Attila projektmenedzser elmondta: szombaton egész napos programsorozattal ünneplik meg az első fejlesztési ütem befejezését. Este óriáskivetítőn közvetítik a Magyarország-Izland Európa-bajnoki labdarúgó mérkőzést, majd Bonnie Tyler ad 120 perces, nagyzenekaros koncertet a fürdő területén.