Gedeon napja van. | 2024.03.28

Tarlós: lehet, hogy nem csúszik a 3-as metróvonal felújításának kezdete

2016-06-15 20:03:00

 Lehetséges, hogy nem csúszik a 3-as metróvonal felújításának kezdete, ha az az északi szakaszon kezdődik és a járműpótláshoz szükséges buszokat a BKV buszállományából sikerül forgalomba állítani - erről Tarlós István főpolgármester beszélt szerdán az M1 aktuális csatorna esti műsorában.

    Tarlós István emlékeztetett, hogy a Fővárosi Közgyűlés legutóbbi döntése szerint szolgáltatásmegrendeléssel oldják meg a 3-as metróvonal felújítási miatt járműpótlást, ha a kormány ezt támogatja, és ezen konstrukcióval felmerülő teljes többletköltség fedezetét biztosítja.
    Ebben az esetben bizonyos mértékű csúszás várható a felújítás - tervezett novemberi - kezdésében. Ugyanakkor, ha az északi szakaszon kezdik a felújítást, és a BKV buszállományából ki tudják állítani a járműpótláshoz szükséges csuklós buszokat "még az is lehet, hogy nem lesz csúszás" - mondta a főpolgármester, megjegyezve, az északi szakasz felújítási munkálatainak kezdetésre nem szükséges 150 buszt forgalomba állítani.
    Arra a kérdésre, hogy miért csak pénteken adják át a Széll Kálmán teret és a budai fonódó villamoshálózatot, mikor már azok korábban elkészültek, Tarlós István azt válaszolta: ekkora beruházásoknál elkerülhetetlenül vannak javítanivalók, és ezeket meg akarta várni. Nem akartam megadni a lehetőséget arra, hogy "poénkodjanak" - mondta a főpolgármester emlékeztetve arra, előre közölte, hogy egy átadás lesz és egyszerre adják át hivatalosan a Széll Kálmán teret és a budai fonódó villamoshálózatot.