Emma napja van. | 2024.04.19

Deák Kristóf Mindenki című alkotása fődíjat nyert a tokiói rövidfilmfesztiválon

2016-06-15 10:39:47

 Deák Kristóf Mindenki című alkotása nyerte a tokiói rövidfilmfesztivál nagydíját - közölte a produkció fesztiválszerepléseit szervező Daazo.com rövidfilmes portál szerdán az MTI-vel.

    A Mindenki a június 2. és 13. között megrendezett tokiói Short Shorts rövidfilmfesztivál versenyprogramjában megkapta a nemzetközi kisjátékfilm-kategória fődíját és a zsűri a fesztivál nagydíját is a Mindenkinek ítélte oda a három főkategória díjazottjai közül.
    A tokiói siker a komoly szakmai elismerésen túl lehetővé teszi, hogy az alkotás jövőre bekerüljön a rövidfilmes Oscar-jelöltek közé.
    A hatalom és a gyermekek viszonyát érzékletes módon bemutató Mindenki című produkciót márciusban a Friss Hús Budapest nemzetközi rövidfilmfesztiválon láthatta a magyar közönség. Az utóbbi hónapokban a film több elismerésben is részesült, közönségdíjas lett a lille-i Európai Filmfesztiválon és a torontói TIFF Kids fesztiválon is - ismertette a közlemény.
    A tokiói Short Shorts fesztivált 1999-ben alapították, manapság Japán és Kelet-Ázsia legfontosabb rövidfilmes mustrái között tartják számon. Az idei fesztivál versenyében, az animációs szekcióban Harsányi Hajnalka Hobart című 3D animációs kisfilmje is szerepelt.