Gedeon napja van. | 2024.03.28

MFB: 50 hitelintézeti fiókkal bővült az MFB Pontok hálózata

2016-06-13 17:15:00

Újabb 50 hitelintézeti fiókkal bővült az MFB Pontok hálózata, így a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. (MFB) országszerte már 76 MFB Ponton várja a vállalkozásokat - közölte az MFB hétfőn az MTI-vel.

    A bővítés révén a Takarékbank Zrt. újabb húsz, a Budapest Bank Zrt. tíz, míg az FHB Zrt. további húsz ponton kezdi meg a forrásközvetítést. A következő egy hétben újabb ötven MFB Pont kialakítását készítik elő.
    Kiemelték: az MFB Pontokon már több mint egymilliárd forint értékű, nulla százalékos kamat mellett igényelhető, úgynevezett mikro, kis- és középvállalkozások versenyképességének növelése hitelt értékesítettek kkv-knak.  
    Az MFB tervei szerint az év végére már 650 MFB Pont lesz az országban. Az MFB a közeljövőben közbeszerzést ír ki a hálózat kiterjesztése érdekében, hogy újabb pénzintézetek csatlakozhassanak a hálózathoz.  
    A közlemény idézi Németh Lászlónét, a Miniszterelnökség államtitkárát, aki kifejtette: a fokozott érdeklődés miatt a hitelprogramban meghirdetett 44 milliárd forint a vártnál előbb kerülhet a mikro-, kis- és közepes vállalkozásokhoz. Az európai uniós visszatérítendő források minél gyorsabb szétosztása érdekében az elmúlt hetekben közel háromszorosára nőtt az MFB Pontok száma - tette hozzá.
    A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban (GINOP) kifejezetten vállalkozások igényeire szabott hitelt elsősorban termelőeszközök, beruházások és járulékosan forgóeszközök beszerzésére lehet felhasználni. A mikro, kis- és középvállalkozások versenyképességének növelése hitel akár 15 éves futamidővel, egyszerűsített bírálati eljárással vehető igénybe minimum 1 millió, maximum 600 millió forint összegben, minimálisan 10 százalékos önrész mellett. A hitelhez akár 1 éves rendelkezésre tartást, a tőketörlesztésnél 1 éves türelmi időt is ad az MFB - olvasható az MFB közleményében.
    Az MFB Pontok elhelyezkedéséről és a vállalkozói hitelről további információ az mfbpont.hu weboldalon érhető el.